FOTO: Voluntari pentru Ateliere de Creatie si Omenie

In data de 20 aprilie 2011 a vaut loc lansarea campaniei de voluntariat: “Voluntari pentru ateliere de creatie si omenie” initiata de Asociatia Speranta Omului Singur Petrosani avand ca parteneri: Centrul de Pedagogie Curativa Hunedoara – locatia Lupeni, Asociatia pentru persone cu dizabilitati Sfantul Apostol Andrei, Asociatia SERCH AND RESCUE SERVICE ROMANIA, Asociatia “Centrul Regional pentru ocuparea fortei de munca si protectie sociala” Petrosani, ZIARUL VAII JIULUI, Liga Studentilor de la Universitatea Petrosani, Liceele si scolile generale din Valea Jiului campania se va incheia pe data de 01.12.2011.

Obiectivul acesteia este atragerea de resurse financiare, materiale de constructii si dotari specifice pentru infiintarea atelierelor necesre copiilor de la Centrul de Pedagogie Curativa Hunedoara locatia Lupeni (artizanat, tesatorie, croitorie, tamplarie, modelaj/picture)

Activitati de voluntariat programate :

- popularizarea campaniei , atragerea de voluntari, seminarii de informare

- evenimente artistice, concursuri pentru atragerea de sponsori, de fonduri, materiale si dotari specifice fiecarui atelier.

- lucrari de ecologizare a zonei de amenajare a unui parc si a unei gradini, lucrari de constructii, zugravit, vopsit.

- dotarea atelierelor cu masini, utilaje, mobilier, aparatura electrocasnica.

Obiective speciale: Dotarea centrului cu un MICROBUS, centrala termica, instalatii de sonorizare, calculatoare, televizoare.

In data de 10 mai 2011 de la ora 12:00 a avut loc un Flachmob la Centrul de Pedagogie Curativa Hunedoara locatia Lupeni la care au participat in jur de 150 de elevi si voluntari imbracati in tricouri portocali inscriptionate cu insemnele campaniei de voluntariat. Program artistic sustinut de copii centrului si de catre cantaretul de folk Florin Camen.

Beneficiarii directi:

55 de copiii cu dizabilitati profunde, grave, severe si asociate din localitatile Vaii Jiului si 19 profesori de specialitate.

Beneficiarii indirecti:

Parintii si comunitatea din Valea Jiului





































































































































0 comentarii: